Ποιοί Είμαστε

Το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος ( Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) αποτελεί ένα από τα 7 παραρτήματα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., και σήμερα αριθμεί πάνω από 500 μέλη. 

Σκοπός της ύπαρξης και κύριος τομέας δραστηριοποίησης του Παραρτήματος μας αποτελεί η  βιωματική προσέγγιση της ιατρικής και η καλλιέργεια του επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος τόσο των φοιτητών όσο και των νέων ιατρών.

Ύστερα από την επαναδραστηριοποίησή του, το παράρτημα έχει επανέλθει δυναμικά, με την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων αλλά και πρακτικών Workshops με μεγάλη ανταπόκριση από το φοιτητικό κοινό.


 

Από τις δράσεις του παραρτήματος μας που έχει ξεχωρίσει είναι το Σεμινάριο Επειγόντων Περιστατικών Emergency Cases School (ECS) που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Φοιτητών Αλεξανδρούπολης Δ.Π.Θ. Ένα διαδραστικό σεμινάριο που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των φοιτητών στον τομέα του Ιατρικού Επείγοντος, μέσω της θεατρικής αναπαράστασης επειγόντων περιστατικών, προβάλλοντας τα βήματα, από την διάγνωση έως και την ενδονοσοκομειακή αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού.

Στις 20-22 Απριλίου 2018, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής “Λεύκιππος”. Μία πρωτοβουλία του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης, που περιελάμβανε πρωτοποριακές ενότητες όπως το “Meet the Editor”, το “Medical Debate” και το “Med Art”. Επίσης, στα πλαίσια του συνεδρίου υλοποιήθηκε για πρώτη φορά μια διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ συναφών με την ιατρική σχολών, με συμμετοχή φοιτητών Ιατρικής, Μοριακής Βιολογίας, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Τ.Ε.Φ.Α.Α. και Νομικής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Κάθε έτος πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες με την συμβολή εξειδικευμένων Ιατρών και Επιστημονικών Φορέων με πιο πρόσφατη την ημερίδα ενημέρωσης για την  αθλητιατρικής Ιατρική της  Άθλησης, αλλά και πρακτικά σεμινάρια (workshops), όπως σεμινάρια συρραφής τραύματος, διαχείρισης αεραγωγού αλλά και σεμινάρια πρώτων βοηθειών. 

Δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς, συμμετέχουμε πλέον ενεργά στο πανελλήνιο πρόγραμμα της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. για την Ενημέρωση και τη Δωρεά Μυελού των Οστών “Will you… Marrow me?”, με σκοπό να δυναμώσουμε την ελπίδα για την αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εύρεση δότη για κάθε ασθενή. Η έναρξη της δράσης μας, σηματοδοτήθηκε με τη διοργάνωση της Ημερίδας Ενημέρωσης για την Δωρεά Μυελού των Οστών και την Εθελοντική Αιμοδοσία “Call for a hero” τον Νοέμβριο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, σε περιμένουμε στο γραφείο μας, στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης της Σχολής Επιστημών Υγείας!