ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Στόχος της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου. Κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας αποτελεί το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ), το οποίο σε ετήσια βάση φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές επιστημών υγείας, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να προωθηθούν στο επιστημονικό και ερευνητικό στερέωμα, και κάθε χρόνο διοργανώνεται και φιλοξενείται σε διαφορετικό Παράρτημα.

Στην πολυετή πορεία της και με την εξωστρέφεια που την διακρίνει, έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, αλλά και με τη στήριξη των χορηγών της έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το ΕΣΦΙΕ (αναφέρθηκε), η Ιατρική Απόβαση (Ενίσχυση Κέντρων Υγείας – ΚΥ απομακρυσμένων νησιών και περιοχών), το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το Κλινικό Σεμινάριο Εσωτερικής Παθολογίας (Πάτρα) και το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη). Αυτές οι δράσεις την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ακόμα, ανά Παράρτημα διοργανώνονται πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια (συρραφή τραύματος, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, νευροεγχειρητική, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, εκμάθηση ECG, εκμάθηση υπερήχων κλπ), δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας (εθελοντικές αιμοδοσίες, bazaar στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης), ημερίδες που  αφορούν ιατρικά αλλά και ευαίσθητα ιατροκοινωνικά θέματα (εξαρτησιογόνες ουσίες, δωρεά μυελού των οστών, σεξουαλική υγεία, ιατρικά taboo, βιοϊατρική, ειδικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιλογές μετά το πτυχίο κλπ).

Περιμένουμε συμφοιτητές με όρεξη, ιδέες, ανησυχίες, δημιουργικότητα και πολύ φαντασία, καθώς και άλλους επαγγελματίες – συνεργάτες, να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε. Ραντεβού στα κατά τόπους γραφεία μας.

Με τιμή,
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΦΙΕ