Ποιοί Είμαστε

by eefiecp, 28 Μαρτίου 2017
Το Παράρτημα Αθηνών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά παραρτήματα της ΕΕΦΙΕ
Δραστηριοποιούμαστε πραγματοποιώντας περισσότερες από 10 εκδηλώσεις ανά έτος, ποικίλης θεματολογίας επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή μας, να δημιουργήσουμε στο πεδίο των ενδιαφερόντων του ευρύτερου συνόλου των φοιτητών – και των δικών μας φυσικά! – αλλά και να τροφοδοτήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο συμφοιτητή μας με πληροφορίες και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού φάσματος. Έτσι, πραγματοποιούμε εντελώς δωρεάν και απευθυνόμενα σε κάθε φοιτητή πληθώρα ημερίδων και συνεδρίων, με θεωρητικές διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, πρακτικά εργαστήρια (workshops) από εξειδικευμένους Ιατρούς και εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με αναγνωρισμούς φορείς στον τομέα του εθελοντισμού.
Καινοτόμες δράσεις με κεντρικό ρόλο στο Παράρτημά μας είναι η ετήσια διοργάνωση των παρακάτω σεμιναρίων-εκδηλώσεων:
  • Πρακτικό Σεμινάριο Συρραφής Θλαστικού Τραύματος που είθισται να έχει την αιγίδα του Χειρουργικού Τομέα της Σχολής μας
  • Πρακτικό Σεμινάριο Βασικών Κλινικών Δεξιοτήτων (Basic Clinical Skills)
  • Εθελοντική Ενημέρωση Δωρεάς Μυελού των Οστών (Will you marrow me?)
  • Πιλοτικό πρόγραμμα Ομάδων Εργασίας με απώτερο στόχο την επαφή με την έρευνα και τη συμμετοχή στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα

Το Παράρτημά μας είναι ο κύριος υποστηρικτής, οργανωτικά, της διοργάνωσης της Ιατρικής Απόβασης, ενώ έχει κατ’ επανάληψη αναλάβει τη διοργάνωση του ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, με τελευταία τη διοργάνωση του 21ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και 9ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών. Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Παραρτήματός μας μέσω εργασιών των μελών μας σε συνέδρια διαφόρων Ιατρικών Εταιρειών.
Οργανωτικά υποστηρίζεται από περισσότερα από 100 άτομα ανά έτος που συμμετέχουν στις οργανωτικές επιτροπές των δράσεών μας, ενώ αριθμεί περί τα 700 εγγεγραμμένα μέλη.
Όπως κάθε Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ, στηρίζεται οικονομικά στην εφάπαξ εγγραφή μελών (12 ευρώ) και στις χορηγίες υλικών που συμβαίνουν κατά περίπτωση! Ενδεικτικά μπορείτε να βρείτε τους χορηγούς μας στην αντίστοιχη καρτέλα.
 
Είσαι φοιτητής Ιατρικής Αθήνας? 
Θέλεις να αναλάβεις εθελοντική δράση συμμετέχοντας και δημιουργώντας ο ίδιος εκπαιδευτικές ή εθελοντικές δράσεις?
Έχεις ιδέες σχετικά με βοήθεια (κοινωνική και εκπαιδευτική) που μπορούμε να παρέχουμε ως φοιτητές Ιατρικής εθελοντικά?
Θέλεις να καλλιεργήσεις τα επικοινωνιακά και οργανωτικά skills σου και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου?
Θέλεις να γνωρίσεις άλλα άτομα ανά την Ελλάδα που θέλουν το ίδιο με εσένα?
Τότε έλα στην ομάδα μας και θα χαρούμε να δημιουργήσουμε μαζί σου!