Ποιοί Είμαστε

Το Παράρτημα Αθηνών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά παραρτήματα της ΕΕΦΙΕ

Δραστηριοποιούμαστε πραγματοποιώντας περισσότερες από 10 εκδηλώσεις ανά έτος, ποικίλης θεματολογίας επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή μας, να δημιουργήσουμε στο πεδίο των ενδιαφερόντων του ευρύτερου συνόλου των φοιτητών – και των δικών μας φυσικά! – αλλά και να τροφοδοτήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο συμφοιτητή μας με πληροφορίες και δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού φάσματος.

Έτσι, πραγματοποιούμε εντελώς δωρεάν και απευθυνόμενα σε κάθε φοιτητή πληθώρα ενημερωτικών και εκπαιδευτικών ημερίδων και συνεδρίων, με θεωρητικές διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες, πρακτικά εργαστήρια (workshops) από εξειδικευμένους Ιατρούς και εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς φορείς.

Καινοτόμες δράσεις με κεντρικό ρόλο στο Παράρτημά μας είναι η ετήσια διοργάνωση των παρακάτω σεμιναρίων-εκδηλώσεων:
  • Πρακτικό Σεμινάριο Συρραφής Θλαστικού Τραύματος (Suturing Skills Workshop)
  • Σεμινάριο Ιατρικών Δεξιοτήτων (MEdical Skills Seminar – ME.S.S.)
  • Course Προσομοίωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (Basic LAparoscopic Skills Training – B.LA.S.T.)
  • Σεμινάριο Προσομοίωσης Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (Hide & Sick)
  • Καμπάνια Ενημέρωσης Δωρεάς Μυελού των Οστών (Will you… Marrow me?)

Το Παράρτημα Αθηνών είναι, επίσης, ο κύριος υποστηρικτής, οργανωτικά, της διοργάνωσης του ετήσιου καθιερωμένου Εθελοντικού, Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο: “Ιατρική Απόβαση”, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχει ιδρύσει σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία την εθελοντική ομάδα ευαισθητοποίησης στο θέμα του καρκίνου Caring for Canswers.
Επιπλέον έχει αρκετές φορές στο παρελθόν αναλάβει τη διοργάνωση του ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.) και Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, με τελευταία τη διοργάνωση του 24ου Ε.Σ.Φ.Ι.Ε. και 12ου Διεθνούς Forum, ενώ πρόκειται και φέτος να διοργανώσει το 28ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και 16ο Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Παραρτήματός μας μέσω εργασιών των μελών μας σε συνέδρια διαφόρων Ιατρικών Εταιρειών.

Οργανωτικά υποστηρίζεται από περισσότερα από 100 άτομα ανά έτος που συμμετέχουν στις Οργανωτικές Επιτροπές των δράσεών μας, ενώ αριθμεί πάνω από 800 εγγεγραμμένα μέλη.
Όπως κάθε Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ, στηρίζεται οικονομικά στην εφάπαξ εγγραφή μελών (12 ευρώ) και στις χορηγίες υλικών που συμβαίνουν κατά περίπτωση! Ενδεικτικά μπορείτε να βρείτε τους χορηγούς μας στην αντίστοιχη καρτέλα.
Είσαι φοιτητής Ιατρικής Αθήνας? 
Θέλεις να αναλάβεις εθελοντική δράση συμμετέχοντας και δημιουργώντας
ο ίδιος εκπαιδευτικές ή εθελοντικές δράσεις?
Έχεις ιδέες σχετικά με βοήθεια (κοινωνική και εκπαιδευτική)
που μπορούμε να παρέχουμε ως φοιτητές Ιατρικής εθελοντικά?
Θέλεις να καλλιεργήσεις τα επικοινωνιακά και οργανωτικά skills σου και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου?
Θέλεις να γνωρίσεις άλλα άτομα ανά την Ελλάδα που θέλουν το ίδιο με εσένα?

Τότε έλα στην ομάδα μας και θα χαρούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί!