1η συναντηση μελων εεφιε παραρτηματος αθηνων

1η συναντηση μελων εεφιε παραρτηματος αθηνων

by athens, 18 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη Συνάντηση Μελών ΕΕΦΙΕ του Παραρτήματος Αθηνών | 11 Οκτωβρίου 2018, Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της ΕΕΦΙΕ του Παραρτήματος Αθηνών στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας. Εκεί οι νέοι και παλιοί συμφοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ΕΕΦΙΕ και τις δράσεις της.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με το τι είναι η ΕΕΦΙΕ και σε ποιούς τομείς δραστηριοποιείται. Γνωρίσαμε τα μέλη του Συμβουλίου του Παραρτήματος της Αθήνας, ο καθένας από τους οποίους μας μίλησε για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την ενεργό συμμετοχή του στην ΕΕΦΙΕ και για τους στόχους του το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Μας μίλησαν ακόμη για τους λόγους να συμμετάσχει κάποιος σε μια Οργανωτική Επιτροπή και τις ικανότητες και αναμνήσεις που κάτι τέτοιο προσφέρει.

Από τη συνάντηση δεν έλειπε βέβαια και η μεγαλύτερη πανελλήνια συνάντηση φοιτητών ιατρικής: το 25ο ΕΣΦΙΕ (Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος), ένα συνέδριο που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές. Μάθαμε για τους τρόπους που μπορεί ο καθένας μας να συμμετάσχει, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να συνεργαστούμε μεταξύ μας και να παρουσιάσουμε εργασία ήδη από το 1ο έτος. Αναφερθήκαμε και στον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου, αφού στο 25ο ΕΣΦΙΕ εντάσσεται και το 13ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών όπου καταξιωμένοι επαγγελματίες από όλον τον κόσμο έρχονται να μας μιλήσουν για καίρια θέματα στον τομέα της ιατρικής. Το 25ο ΕΣΦΙΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 10-12 Μαΐου 2019.

Τέλος παρουσιάστηκαν οι ημερίδες και τα workshops που θα πραγματοποιηθούν φέτος όπως το 4th BCS (Basic Clinical Skills) Seminar και το Suturing Skills Workshop. Μιλήσαμε ακόμη για τις ανθρωπιστικές δράσεις της ΕΕΦΙΕ, όπως η ομάδα «Will you… Μarrow me?» που δραστηριοποιείται στον χώρο της δωρεάς μυελού των οστών. Έγινε, τέλος, ένας σύντομος απολογισμός του προγράμματος της Ιατρικής Απόβασης 2018.

Η συνάντηση έκλεισε με φωτογραφίες και συζητήσεις από παλιές εμπειρίες και συναντήσεις μας, σε ένα κλίμα γέλιου, ενθουσιασμού και νοσταλγίας.

 

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ – ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την πρώτη μας συνάντηση:

https://www.facebook.com/pg/eefie.athinas/photos/?tab=album&album_id=2031374803551571