3ο CCIM

Workshop BLS/AED

Ημερομηνία Διεξαγωγής : 14 Οκτωβρίου 2016
Χώρος Διεξαγωγής : Συνεδριακός Χώρος Αγοράς Αργύρη, Πάτρα
Διάρκεια : 4,5 ώρες ( Έναρξη : 16:00 )
Αριθμός Συμμετεχόντων : 36
Δικαίωμα Συμμετοχής : Φοιτητές και Απόφοιτοι Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής και συναφών σχολών επιστημών υγείας.
Τρέχων Έτος Σπουδών : Δεν απαιτείται συγκεκριμένο έτος

Το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) σε συνεργασία µε την Ομάδα Εργασίας ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας και την Ομάδα Εργασίας Νοσηλευτικής στην Καρδιολογία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (E.K.E.) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο σεμινάριο με θέμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή».

Το σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής και νέων Ιατρών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στη Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED provider) με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του 2015 στην ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση και τις αρχές μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά το τέλος του σεμιναρίου θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, να εκτελούν με σωστό τρόπο την εξειδικευμένη βοήθεια, να παρέχουν αποτελεσματικές θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις, να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και να τοποθετούν ένα θύμα χωρίς αισθήσεις αλλά με αναπνοή σε θέση ανάνηψης.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε μικρές ομάδες (5-6 ατόμων) υπό τη συνεχή καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Για την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η μελέτη του εγχειριδίου ανανηπτών που θα λάβετε πριν τη διεξαγωγή του.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών και είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC).

 

Υπεύθυνοι Σεμιναρίου – Workshop BLS/AED :

Ευαγγελία Σταματοπούλου, RN, MSc

Γραμματέας ΟΕ Νοσηλευτικής στην Καρδιολογία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Γεώργιος Λάτσιος, MD, PhD, FESC, MEAPCI

Πρόεδρος ΟΕ ΚΑΡΠΑ/ΜΕΘ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

Τονίζεται ότι το Workshop θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα επιλεχθούν με κλήρωση.

Με την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και το κύρος του ERC.