Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας καλωσορίζουμε στο 5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής (5th Clinical Course of Internal Medicine & Surgery – CCIMS) το οποίο θα διεξαχθεί στις 12-14 Απριλίου 2019 στους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτή τη χρονιά, ο επετειακός χαρακτήρας του Σεμιναρίου, το οποίο πλέον αποτελεί έναν θεσμό για το Παράρτημα Πατρών της ΕΕΦΙΕ και το οποίο φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης, μας ώθησε σε καινοτομίες που στόχο έχουν τη βελτίωση και την ανανέωση των ήδη υπαρχόντων δομών αλλά και την επέκτασή τους με την προσθήκη νέων, πάντα με γνώμονα την προσαρμογή τους στο φοιτητικό επίπεδο, ώστε το Σεμινάριο να είναι εποικοδομητικό για όλους τους συμμετέχοντες.

Η σημαντικότερη καινοτομία στο 5ο CCIMS είναι η ενσωμάτωση του Τομέα της Χειρουργικής, δίνοντας στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη θέαση του φάσματος της Ιατρικής Επιστήμης. Παράλληλα, νέα sessions και διαδραστικά κλινικά περιστατικά δίνουν τη δυνατότητα για ενεργή συμμετοχή του κοινού στις δραστηριότητες του Σεμιναρίου. Ιδιαίτερο κεφάλαιο αποτελεί η δυνατότητα της συμμετοχής των φοιτητών ως ομιλητές σε Στρογγυλές Τράπεζες, δίνοντας το βήμα σε περισσότερους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο πλαίσιο ενός αναγνωρισμένου Σεμιναρίου. Τέλος, στο Επιστημονικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πρωτότυπα Workshops στα οποία φέτος ακόμη περισσότεροι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με προσομοιώσεις της μελλοντικής τους κλινικής καθημερινότητας.

Στην επετειακή μας συνάντηση, θέτουμε τον πήχη πιο ψηλά και σας καλούμε να πλαισιώσετε με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό το ανανεωμένο 5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής – CCIMS, και ευχόμαστε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των φοιτητών, η οποία είναι το θεμέλιο που στηρίζουμε τις δράσεις του Παραρτήματός μας, σας περιμένουμε στην όμορφη Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στο Τμήμα Ιατρικής, στο 5ο CCIMS !

Με εκτίμηση,

Στέργιος Δημ. Νασίκας

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 5ου CCIMS

Παναγιώτης Χρ. Ευθυμίου

Γενικός Γραμματέας 5ου CCIMS


Χαιρετισμός Επιστημονικής Επιτροπής

Αγαπημένες φοιτήτριες και αγαπημένοι φοιτητές μας,

Σας καλωσορίζω στο 5ο Κλινικό́ Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής για το οποίο διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά́ μετά από́ την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων Σεμιναρίων τα προηγούμενα χρόνια.

Έχουμε δουλέψει μαζί́ πολλές φορές αυτά́ τα τελευταία χρόνια, πραγματικά́ σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας και για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον σας για τη γνώση και την ερευνά. Ο τρόπος που χειρίζεστε την εκπαίδευση σας θέτει γερές βάσεις για την μετέπειτα καριέρα σας με τελικό́ αντίκτυπο πάντα το καλό́ του ασθενούς.

Σας εύχομαι από́ καρδιάς καλή́ επιτυχία και συνεχίστε την παράδοση.

Είμαστε κοντά́ σας.

Η Πρύτανις

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Καθηγήτρια Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας


Χαιρετισμός Παθολογικού Τομέα

Αγαπητοί συνάδελφοι, φοιτητές και επιστήμονες υγείας,

Εκ μέρους του Παθολογικού Τομέα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχω τη χαρά και την τιμή να σας καλωσορίζω σε ένα εξαιρετικό επιστημονικό τριήμερο, στο 5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής που απευθύνεται σε Φοιτητές και Απόφοιτους Ιατρικής.

Η διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας τα τελευταία έτη δεν άφησε ανεπηρέαστο τον κλάδο της Ιατρικής, δημιουργώντας καινούριες προκλήσεις. Το Παράρτημα Πατρών της ΕΕΦΙΕ, αξιοποιώντας τη δυναμική παρουσία του, αναλαμβάνει για πέμπτη χρονιά να συμβάλει στην εξέλιξη και προσαρμογή των φοιτητών Ιατρικής στα νέα αυτά́ δεδομένα.

Είμαι βέβαιος πως το «5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής» θα αποτελέσει μια πολύ καλή́ ευκαιρία για ανάπτυξη επιστημονικών ενδιαφερόντων και διαλόγου και θα συνεισφέρει στην ουσιαστική εκπαίδευσή τους.

Χαράλαμπος Γώγος

Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας

Διευθυντής Παθολογικού Τομέα


Χαιρετισμός Χειρουργικού Τομέα

Αγαπητοί φοιτητές

Η επιστημονική αλληλεπίδραση των ιατρικών ειδικοτήτων, ενισχυόμενη από νέες τεχνολογίες συμβάλει διαχρονικά στην επιτυχή διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των ιατρικών προβλημάτων.

Η επιτυχής πρωτοβουλία της οργανωτικής επιτροπής του 5ο CCIMS να συμπεριλάβει στο επιστημονικό πρόγραμμα θέματα χειρουργικών ειδικοτήτων, θα ενισχύσει πιστεύω το ενδιαφέρον και θα προσεγγίσει πιο ολοκληρωμένα τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του σεμιναρίου.

Η επιτυχία των προηγούμενων συναντήσεων του παραρτήματος  Πατρών της ΕΕΦΙΕ, είμαι σίγουρος ότι θα επιβεβαιωθεί και φέτος αποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια για ενίσχυση της εκπαίδευσης  πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς μέσα από τέτοιου τύπου σεμινάρια προσαρμοσμένα πάντα στις απαιτήσεις των φοιτητών της Ιατρικής.

Εκπροσωπώντας τον Χειρουργικό Τομέα του Ιατρικού Τμήματος θεωρώ πολύ τιμητική την πρόσκληση, είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο 5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής  και θα προσπαθήσω να συμβάλω στην επιτυχία του.

Παναγιώτης Μέγας

Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Καθηγητής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα