Τι είναι το CCIMS

Το Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας – CCIM (Clinical Course of Internal Medicine) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του Παραρτήματος Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ. Το πρώτο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Σεπτεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Χώρο της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα και έγινε θεσμός συμπληρώνοντας τέσσερα συναπτά έτη που πραγματοποιείται ανελλιπώς.

Από τα πρώτα βήματα, το Σεμινάριο είχε την καθολική υποστήριξη του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φοιτητές και απόφοιτους των Ιατρικών Σχολών της χώρας, να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο σεμινάριο βασισμένο σε μείζονα θέματα Παθολογίας, απλοποιημένα και κατανοητά για όλους.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα, με την υπογραφή των καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και εκπροσώπων άλλων ακαδημαϊκών και μη φορέων του χώρου της Υγείας, δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν πρωτότυπες ομιλίες, κλινικά περιστατικά με ενεργή συμμετοχή του κοινού, και κλινικά φροντιστήρια, αλλά και να εκπαιδευτούν σε Workshops προσομοίωσης της καθημερινής κλινικής πράξης.

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις το Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας – CCIM ανανεώνεται και βελτιώνεται με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια καθολική θέαση της ιατρικής πράξης. Φέτος, για τη συμπλήρωση μιας πενταετίας από την πρώτη διοργάνωση, η Παθολογία συναντά τη Χειρουργική στο 5ο Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας και Χειρουργικής – CCIMS (Clinical Course of Internal Medicine & Surgery) σε μια νέα εκδοχή, πιο ενδιαφέρουσα και πιο διαδραστική για τους συμμετέχοντες.

Το Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής αποτελεί έναν αναγνωρισμένο θεσμό από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι αποκομίζουν γνώσεις, εμπειρίες και κίνητρα για το μέλλον.

Ανακαλύψτε το !

1ο CCIM
27-28 Σεπτεμβρίου 2014

Μάθετε περισσότερα
2ο CCIM
9-11 Οκτωβρίου 2015

Μάθετε περισσότερα
3ο CCIM
14-16 Οκτωβρίου 2016

Μάθετε περισσότερα
4ο CCIM
8-10 Δεκεμβρίου 2017

Μάθετε περισσότερα