1ο Σεμινάριο Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών

1ο Σεμινάριο Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών

by ΕΕΦΙΕ Παράρτημα Κρήτης, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΑγαπητοί φίλοι και συμφοιτητές,

Το Παράρτημα Κρήτης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος ( Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) με χαρά σας ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Σεμιναρίου Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2018 και θα αποτελείται από τρία μέρη:

A’ μέρος – Θεατρική Αναπαράσταση Περιστατικών
Β’ μέρος – Σταθμοί Διαδραστικών Κλινικών Σεμιναρίων
Γ’ μέρος – Σεμινάριο Προσομοίωσης Περιστατικών στο Αγροτικό Ιατρείο (αποκλειστικα 6ο έτος)

ΜΕΡΟΣ Α:
Η θεατρική αναπαράσταση των περιστατικών θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ με τη συνδρομή της Θεατρικής Ομάδας του ΤΕΙ Ηρακλείου. Η είσοδος σε αυτό το μέρος του Σεμιναρίου είναι ανοιχτή για όλους.

ΜΕΡΟΣ Β:
Οι Σταθμοί Διαδραστικών Σεμιναρίων θα είναι 9 και ο κάθε συμμετέχων θα μπορεί να λάβει μέρος σε 4 σταθμούς της επιλογής του μετά από κατανομή των θέσεων.

ΜΕΡΟΣ Γ
Σε συνεργασία με την Αναισθησιολογική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η. και το Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής διοργανώνεται ένα Σεμινάριο Προσομοίωσης στη διαχείριση κρίσιμων και επειγόντων περιστατικών στο Αγροτικό Ιατρείο. Το σεμινάριο έχει σκοπό την εξοικείωση των φοιτητών, που πρόκειται άμεσα να εργαστούν σε ένα αγροτικό Ιατρείο, με τους αλγορίθμους αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών καθώς και με την εργασία ως μέλη μιας ομάδας. Οι φοιτητές που θα επιλεχθούν θα εξασκηθούν στην επείγουσα διαχείριση ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη τα μέσα που διατίθενται σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ώρα 08:00-16:00, στο εργαστήριο Αναζωογόνησης της Ιατρικής Σχολής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν υλικό προετοιμασίας το οποίο θα πρέπει να έχουν μελετήσει διεξοδικά πριν το σεμινάριο.
Το μέρος Γ απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές του 6ου έτους, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε φοιτητές που θα εργαστούν άμεσα σε Αγροτικά Ιατρεία, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Δήλωση Συμμετοχής:
https://goo.gl/forms/fBogsIflQNaxd5J72

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ