Κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων σε συνέδρια άλλων Επιστημονικών Εταιρειών

Αγαπητές συναδέλφισσες,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αρχής γενομένης από τη συνέλευση του Πανελληνίου Διοικητικού Συμβουλίου στις 18/10/2022 έχουν θεσμοθετηθεί συγκεκριμένα και διαφανή κριτήρια για την επιλογή των συμμετεχόντων σε συνέδρια άλλων Επιστημονικών Εταιρειών στα οποία η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας έχει επιστημονική συμμετοχή.

Ακολουθούν αναλυτικά τα κριτήρια που θεσπίστηκαν και στα οποία ανταποκρίνονται οι φόρμες δήλωσης ενδιαφέροντος οι οποίες αναρτώνται από τα κατά τόπους Παραρτήματα της Εταιρείας.

Η λίστα βαθμολογείται με βάση τα κριτήρια με μέγιστη βαθμολογία τους 12 βαθμούς:

Α. Έτος φοίτησης:
1ο, 2ο, 3ο έτος= 0 βαθμοί, 4ο έτος = 1 βαθμός, 5ο έτος = 2 βαθμοί, 6ο έτος = 3βαθμοί

Β. Συμμετοχή σε προηγούμενο συνέδριο μέσω της ΕΕΦΙΕ:
Τρέχον ακαδημαϊκό έτος= 0 βαθμοί, Προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος = 3 βαθμοί, Πρώτη συμμετοχή για δύο ή περισσότερα διαδοχικά ακαδημαϊκά έτη= 4 βαθμοί

Γ. Συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή του Παραρτήματος ΕΕΦΙΕ του Πανεπιστημίου φοίτησης:
Τρέχον ή προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος= 3 βαθμοί

Δ. Εγγραφή σε ΕΣΦΙΕ:
προηγούμενου ή προ διετίας ακαδημαϊκών ετών= 2 βαθμοί

*Σε περίπτωση ισοψηφίας η επιλογή από το παράρτημα τίθεται με έναν εκ των δύο τρόπων κατόπιν απόφασης του εκάστοτε Συμβουλίου Παραρτήματος:
1. Κλήρωση
2. Αξιολόγηση της κινητήριας έκθεσης συμμετοχής (Motivational letter)

**Σε περίπτωση που η συμμετοχή στο αναφερόμενο συνέδριο απαιτεί να έχει ολοκληρωθεί συγκεκριμένο έτος φοίτησης, το εκάστοτε παράρτημα οφείλει να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους

Σεμινάριο Basic Life Support

Η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων σας προσκαλεί σε ακόμη ένα σεμινάριο Basic Life Support για φέτος! Το σεμινάριο είναι μονοήμερο, αποτελείται από θεωρητική& πρακτική εκπαίδευση και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των ετών.

📌 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 10 Δεκεμβρίου, στο χώρο “ΔΙΚΕΠΠΕΕ Σταύρος Νιάρχος” σε συνεργασία με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΙ.

Εσύ πρόsexες ;

Η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS σας καλεί σε μια ημερίδα σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, την κλινική τους προσέγγιση και την αντιμετώπιση τους στην πρωτοβάθμια μονάδα υγείας!

Η ημερίδα αποτελείται από 2 ομιλίες, από την κ. Χριστάκη Ειρήνη, Λοιμωξιολόγο και Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΓΝΙ και την κ. Τατσιώνη Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΠΓΝΙ.

P.S. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Εσύ τι ξέρεις πραγματικά για τα ΣΜΝ?

Σεμινάριο εκπαιδευτών BLS

Φέτος η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΤΕΠ του ΠΓΝΙ οργανώνει με μεγάλη χαρά το πρώτο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών BLS, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.


Τι γνωρίζετε για το BIC;
Προκειμένου να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανανήπτες στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής [BLS] στην Ευρώπη, το ERC έχει διαμορφώσει ένα Σεμινάριο για να διδάσκει στους υποψήφιους εκπαιδευτές πώς να διδάσκουν τις τεχνικές της ΚΑΡΠΑ στο ευρύ κοινό.
Στο πρόγραμμα αυτό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα BLS και η πιστοποίησή τους είναι σε ισχύ.
Οι εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Σεμινάριο BIC χαρακτηρίζονται ως δόκιμοι εκπαιδευτές και λαμβάνουν Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης του BIC (ERC BLS Basic Instructor Certificate). Μετά τη συμμετοχή τους ως διδάσκοντες σε 2 Βασικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (BLS) αναβαθμίζονται σε εκπαιδευτές (Full Instructors). Για την διατήρηση της πιστοποίηση απαιτείται συμμετοχή ως εκπαιδευτής σε τουλάχιστον 2 Σεμινάρια ανά 3 έτη.
Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από το (ERC).

Σεμινάριο BLS

Τι γνωρίζετε για το BLS ;
Η υποστήριξη της αναπνοής και της κυκλοφορίας ενός θύματος με καρδιακή ανακοπή με απλά μέσα μέχρι να επέμβει η εξειδικευμένη βοήθεια είναι μία από τις βασικές πρακτικές που πρέπει να γνωρίζει ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας. Η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΙ ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά το πρώτο για φέτος σεμινάριο Basic Life Support, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.
Το σεμινάριο είναι μονοήμερο, αποτελείται από θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής όλων των ετών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης 3 ετών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

Η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝΙ, τον κ. Κορομπίλια Αναστάσιο, Διευθυντή της Κλινικής και Καθηγητή Ορθοπαιδικής και τον κ. Γκιάτα Ιωάννη, Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπαιδικής της σχολής μας, σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρώτο Σεμινάριο Συρραφής Τραύματος σε ανθρώπινο πτωματικό υλικό.
Σας καλούμε σε μια hands-on δράση που θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τις πρακτικές σας δεξιότητες!

Σεμινάριο Basic Life Support

Τι γνωρίζετε για το BLS?
Η υποστήριξη της αναπνοής και της κυκλοφορίας ενός θύματος με καρδιακή ανακοπή με απλά μέσα μέχρι να επέμβει η εξειδικευμένη βοήθεια είναι μία από τις βασικές πρακτικές που πρέπει να γνωρίζει ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας.
Η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά το πρώτο για φέτος σεμινάριο Basic Life Support, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019.
Το σεμινάριο είναι μονοήμερο, αποτελείται από θεωρητική & πρακτική εκπαίδευση και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής όλων των ετών. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης 3 ετών.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται στους 30. Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στη σελίδα μας στο Facebook.

#eefieioannina #sshms

ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων 2019-2020

Τη φετινή χρονιά, η ΕΕΦΙΕ Ιωαννίνων επιθυμεί να μπει δυναμικά πλέον στο παιχνίδι, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της φοιτητικής ιατρικής κοινότητας στην πολή των Ιωαννίνων!

Θέλεις να μάθεις τι σχεδιάζουμε για το 2019-2020;
Γνώρισε μας! Θα μας βρεις:

Κτίρια Ιατρικής, 2ος όροφος (πάνω από το εργαστήριο Κλινικής Χημείας)

#eefieioannina #sshms