Ποιοί Είμαστε

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί την μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση στον τομέα των Επιστημών Υγείας. Είναι μία μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση των φοιτητών για ενασχόλησή τους με αντικείμενα επιστημονικού περιεχομένου και αφετέρου την περαιτέρω κατάρτιση τους γύρω από γενικά θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος. Ως πρωταρχικό πυρήνα έχει τον εθελοντισμό, μέσω του οποίου φροντίζει να παρέχει επιπλέον ιατρικές γνώσεις, ενώ βασικοί στόχοι της είναι η πρακτική εξάσκηση, η απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων των φοιτητών Ιατρικής, αλλά και η αύξηση των ιατρικών εμπειριών τους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

 

Το Παράρτημα Λάρισας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), είναι ένα από τα 7 παραρτήματα που αποτελούν την Εταιρία, αριθμώντας  πάνω από 300 μέλη με ενεργή συμμετοχή. Κάθε χρόνο οργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις και δράσεις, με κύριο σκοπό την ουσιαστική επιμόρφωση των φοιτητών καθώς και την ενημέρωση τους για τις εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής. Αποκορύφωμα όλων αυτών των εκδηλώσεων αποτέλεσε η επιτυχημένη οργάνωση τριών ΕΣΦΙΕ τις χρονιές 2001, 2006, 2017.

 

Η ανοδική πορεία του Παραρτήματός μας τα τελευταία χρόνια, αποτυπώθηκε με ιδανικό τρόπο με τη διοργάνωση του 23ου ΕΣΦΙΕ  & 11ου Διενθούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών στην πόλη της Λάρισας, ύστερα από 11 χρόνια, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέβασε πολύ υψηλά τον πήχη ποιότητας των ΕΣΦΙΕ, καινοτομώντας παράλληλα σε 3 διαφορετικούς τομείς. Στον επιστημονικό τομέα, με τη δημιουργία του Battle of MEDdle Earth, το οποίο ανέδειξε τις καλύτερες εργασίες προς βράβευση με τις πιο αξιοκρατικές διαδικασίες, κάτι που ελπίζουμε να συνεχιστεί και στα μελλοντικά ΕΣΦΙΕ, στον τεχνολογικό τομέα, δημιουργώντας εφαρμογή κινητού για να έχουν όλοι άμεση πρόσβαση στην ημερήσια διάταξη των στρογγυλών τραπεζών και των ελεύθερων ανακοινώσεων και στον οργανωτικό τομέα, καθιστώντας το ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και χρονικά συνεπή συνέδρια. Η διοργάνωσή του, όπως και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Παραρτήματος, πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Λάρισας και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.