Ποιοί Είμαστε

by ΕΕΦΙΕ Παράρτημα Πατρών, 20 Μαρτίου 2017

Το Παράρτημα Πατρών της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. ιδρύθηκε το 1993 ταυτόχρονα με την ίδρυση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και μετά από μια σύντομη απουσία επανιδρύθηκε στις 17 Μαΐου 2010. Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της Ιατρικής Σχολής Πατρών μέσω πληθώρας δράσεων σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και μη φορείς. Σήμερα το Παράρτημα Πατρών αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη συνεχίζοντας δυναμικά !

Ορόσημα της νεότερης ιστορίας του Παραρτήματος Πατρών της ΕΕΦΙΕ είναι η διοργάνωση του 19ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 7ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας, στις 19-21 Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, του 22ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 10ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής & Νέων Ιατρών Ελλάδας, στις 13-15 Μαΐου 2016 καθώς και του 26ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 14ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών Ελλάδας, στις 15-17 Μαΐου 2020 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Δράσεις μας

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους στο πλαίσιο της δράσης του Παραρτήματος Πατρών πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών του Τμήματος, τα επίκαιρα γεγονότα που αφορούν την κοινωνία αλλά και τον εθελοντισμό. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις διακρίνονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες :

Εκπαιδευτικά Workshops

 

Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε βασικές κλινικές δεξιότητες, όπως η συρραφή τραύματος και η ακινητοποίηση βασικών καταγμάτων, αλλά και σε εξειδικευμένες κλινικές πράξεις.

 

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

 

Σε συνεργασία με Ακαδημαϊκούς και μη φορείς οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε τομείς όπως οι πρώτες βοήθειες και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, αλλά και ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον Ιατρικό τομέα.

Ενημερωτικές Ημερίδες

 

Στόχος των ημερίδων είναι η ευαισθητοποίηση των φοιτητών αλλά και της κοινωνίας σε μείζονα και ευαίσθητα θέματα του σήμερα, όπως ο εμβολιασμός και οι μεταμοσχεύσεις.

 

Εθελοντικές Δράσεις

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ακαδημαϊκού Έτους διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες, street actions καθώς και συλλογή τροφίμων και ειδών ανάγκης.

 

 

Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής _ CCIMS

Το Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας & Χειρουργικής – CCIMS αποτελεί την κορυφαία δράση του Παραρτήματος Πατρών της ΕΕΦΙΕ. Διοργανώνεται για 5 συναπτά έτη σε συνεργασία με Ακαδημαϊκούς και μη φορείς. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φοιτητές και απόφοιτους των Ιατρικών Σχολών της χώρας, να παρακολουθήσουν ένα τριήμερο σεμινάριο βασισμένο σε μείζονα θέματα της Ιατρικής. Περιλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες και εκπαιδευτικά workshops για φοιτητές ιατρικής και όχι μόνο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Κλινικού Σεμιναρίου Παθολογίας εδώ.

Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος της ΕΕΦΙΕ έλα στο γραφείο μας, στον 1ο όροφο του Κτιρίου των Προκλινικών Λειτουργιών του Τμήματος Ιατρικής, πραγματοποίησε την εγγραφή σου και δήλωσε συμμετοχή σε όλες τις δράσεις μας !

Το γραφείο μας είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 14:00-15:00. Σε περιμένουμε !