Πρώτες Βοήθειες για φοιτητές Ιατρικής

Πρώτες Βοήθειες για φοιτητές Ιατρικής

by ΕΕΦΙΕ Παράρτημα Πατρών, 17 Απριλίου 2019

Αγαπητοί Συμφοιτητές,

Το Παράρτημα Πατρών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – ΕΕΦΙΕ σας προσκαλεί στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για φοιτητές Ιατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 18-19 Μαιου 2019 στο χώρο του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Πρώτες βοήθειες εγκαινιάζει τη συνεργασία του παραρτήματος Πάτρων της ΕΕΦΙΕ με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης σε 50 συμμετέχοντες, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, ισχύς 5 χρόνων.

Μάθε να σώζεις μια ζωή !

Το προγράμμα Πρώτων Βοηθειών του ΕΕΣ απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό του υπόβαθρο, με σκοπό να κατασταθεί ικανός να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη περιστατικά για τη ζωή.

Οι 50 συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευθούν σε βασικές δεξιότητες πρώτων βοηθειών, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί.

Ποια τα Αντικείμενα Εκπαίδευσης ;

Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι θα εισαχθούν στην ενότητα των άμεσων ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τη διάσωση ενός θύματος. Αυτές έχουν κύριο στόχο τη διασφάλιση της σκηνής του ατυχήματος, των διασωστών, των παρευρισκόμενων και τέλος του θύματος.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με τον ορθό τρόπο ενεργοποίησης του μηχανισμού έκτακτου ανάγκης μέσω της ορθής και πλήρους κλήσης για βοήθεια.

Αφού μπουν, βιωματικά, στον ψυχισμό και τον τρόπο σκέψης του διασώστη θα εξασκηθούν σε μια σειρά δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνουν:

 1. Διαχείριση τροχαίου ατυχήματος
 2. Αντιμετώπιση απώλειας αισθήσεων
 3. Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (C.P.R.)
 4. Αντιμετώπιση απόφραξης αεραγωγού
 5. Αντιμετώπιση αιμορραγιών
 6. Αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων
 7. Αντιμετώπιση εγκαυμάτων
 8. Διαταραχές λόγω ψύχους και ζέστης
 9. Επείγουσα αφαίρεση κράνους
 10. Επείγοντα περιστατικά
 11. Φαρμακείο πρώτων βοηθειών

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης θα εμπλουτιστεί αποκλειστικά για τους εκπαιδευόμενους της ΕΕΦΙΕ και με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Ακινητοποίηση ΑΜΣΣ
 2. Ακινητοποίηση πολυτραυματία σε σκληρή σανίδα
 3. Διακομιδή ασθενών με ασθενοφόρο

Πως θα εκπαιδευτούμε ;

Πριν από την έναρξη του πρακτικού μέρους θα προηγηθεί θεωρητική εκπαίδευση. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες οι οποίες θα εκπαιδευτούν παράλληλα στις δεξιότητες βάσει ρεαλιστικών σεναρίων επειγόντων περιστατικών. Η συνολική διάρκεια εκπαίδευσης είναι 12 ώρες.

Πως μπορώ να συμμετάσχω ;

Δικαίωμα υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ τα Μέλη της ΕΕΦΙΕ του Παραρτήματος Πατρών. Στη φόρμα συμμετοχής υπάρχει ειδικό πλαίσιο συμπλήρωσης του Ατομικού Κωδικού Μέλους ο οποίος βρίσκεται στην Απόδειξη Εγγραφής ή στην Κάρτα Μέλους των Μελών του Παραρτήματος Πατρών. Ο Κωδικός Μέλους είναι προσωπικός και δε μεταβιβάζεται, ενώ κάθε αίτηση με Κωδικό που δεν αντιστοιχεί στο άτομο που δήλωσε ΔΕΝ θα λαμβάνεται υπόψη στην τελική επιλογή των συμμετεχόντων. Επιπλέον διπλές αιτήσεις συμμετοχής θα απορρίπτονται.


Σε περίπτωση απώλειας αυτών των εγγράφων, για την ανάκτηση του Ατομικού Κωδικού Μέλους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο mail μας patras@eefie.org είτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας και να λάβετε τον Ατομικό Κωδικό Μέλους σας, ώστε να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στη Δήλωση Συμμετοχής για το Workshop, στο γραφείο μας στον 1ο όροφο του Κτιρίου των Προκλινικών Λειτουργιών καθε Δευτέρα και Παρασκευή και ώρες 13:00-14:00 και κάθε Πέμπτη και ώρες 14:00-15:00.


Πως θα επιλεγώ ;

Οι συμμετέχοντες θα εκπροσωπούν όλα τα έτη φοίτησης ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα μεγαλύτερα έτη.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί μετά από κληρωση με τη χρήση της πλατφόρμας random.org. Στους συμμετέχοντες θα αποσταλεί άμεσα το e-mail αποδοχής με συγκεκριμένη διορία για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Σε περίπτωση που αυτή η διορία παρέλθει και δεν υπάρξει επιβεβαίωση θα γίνει νέα κλήρωση για αυτές τις θέσεις ανάμεσα στους επιλαχόντες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του Πιστοποιητικού είναι η συμμετοχή και στο σύνολο του Προγράμματος.

Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής : Πέμπτη 9 Μαΐου | 20:00

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείστε μαζί μας στο e-mail: patras@eefie.org και στη σελίδα μας στο Facebook.