Μed TrUTH

by ΕΕΦΙΕ | Παράρτημα Λάρισας, 5 Μαρτίου 2018

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,

Το Παράρτημα Λάρισας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στη Διημερίδα “Μed TrUTH”, η οποία διοργανώνεται με την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ). Όλοι έχουμε παρατηρήσει βασικές ελλείψεις στο πρόγραμμα σπουδών μας, όσων αφορά στις κλινικές δεξιότητες που θα χρειαστούμε ως νέοι γιατροί. Για αυτό το λόγο η ΕΕΦΙΕ Λάρισας πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη Διημερίδα “Med TrUTH” ή αλλιώς Medical Training in University of Thessaly.

Το “Med TrUTH” είναι ένα νέο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε νέους φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ελλάδα και ως στόχο του έχει να τους εξοπλίσει με τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις που θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον είτε ως Ειδικευόμενοι είτε ως Ειδικοί. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θεματικές. Την Παρασκευή θα προσεγγιστεί το θεωρητικό υπόβαθρο των τεχνικών και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούνε τα Workshops, τα οποία περιλαμβάνουν:

1)Εκπαίδευση σε τεχνικές Βασικής & Εξειδικευμένης Υποστήριξης Ζωής (BLS-AED, ALS), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ)
2)Εκπαίδευση σε τεχνικές τοποθέτησης γυψονάρθηκα και ελαστική επίδεση.
3)Εκμάθηση βασικών τεχνικών συρραφής και φλεβοκέντησης.
4)Εκμάθηση τεχνικών οσφυονωτιαίας παρακέντησης και τοποθέτησης ενδοκράνιου καθετήρα. (απευθύνεται ΜΟΝΟ σε 5ο-6ο έτος)

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν άριστη τεχνικά εκπαίδευση, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Επιπλέον, εκτιμώντας ότι οι ίδιες ανάγκες υπάρχουν και στις περισσότερες Ιατρικές Σχολές της χώρας μας, στη Διημερίδα θα γίνουν δεκτοί και οι φοιτητές Ιατρικής από τα υπόλοιπα 6 παραρτήματα. Βιαστείτε, λοιπόν, να δηλώσετε γιατί το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιμένει τους φοιτητές Ιατρικής όλης της Ελλάδας να εκπαιδευτούμε και να γίνουμε καλύτεροι!

Εκ μέρους του Συμβουλίου του Παραρτήματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MED TRUTH

Φωτογραφίες

 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*