Ποιοι Είμαστε

Το ”Will you… Marrow me?” είναι μια φοιτητική, εθελοντική και μη κερδοσκοπική ομάδα με κύριο στόχο την ενημέρωση για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και την καταγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 2016 με πρωτοβουλία μελών του Παραρτήματος Αθηνών της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις στα περισσότερα τμήματα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με στόχο την ευαισθητοποίηση ειδικά του φοιτητικού κοινού σχετικά με το θέμα.

Πλέον, η ομάδα μας δραστηριοποιείται και στην Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και την Πάτρα από φοιτητές των αντίστοιχων Παραρτημάτων της ΕΕΦΙΕ. Οι δράσεις μας πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» στην ΑΘήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα και με το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) – Χάρισε Ζωή στην Πάτρα.

Με τις δράσεις αυτές η ομάδα μας κατάφερε να καταγράψει περισσότερους από 2700 νέους εθελοντές δότες!

Με περισσότερα από πενήντα ενεργά μέλη, η ομάδα μας είναι σήμερα πιο δυναμική από ποτέ! Στα άμεσα σχέδια μας περιλαμβάνονται, τόσο η συνέχιση των δράσεων στα διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα, όσο και η επέκταση της δραστηριότητάς  μας  με νέες ιδέες και συνεργασίες!


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και να συνεισφέρετε στην προσπάθεια αυτή και με άλλους τρόπους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να απευθυνθείτε κατευθείαν στο «Όραμα Ελπίδας» ή στο «Χάρισε Ζωή».